Konsert Alibi Cosmic di Wisma Bentley Esok

LIYANA JASMAY

MARSHA

Metadome Sdn Bhd kini menubuhkan syarikat baru dibawah naungannya; Alibi Music Sdn Bhd. Syarikat ini akan menjadi sebahagian daripada Alibi Media Group. Di mana di bawah Alibi Media Group juga tergabung Alibi TV dan Alibi Pictures.

Perubahan ini dibuat bagi pengstrukturan semula syarikat yang telah pun beroperasi selama 8 tahun bermula pada tahun 2002 sebagai syarikat Penyedia Kandungan Mobile (Content Provider). Selaras dengan pengumuman itu, satu acara gilang-gemilang Alibi Cosmic Concert diadakan pada 15 Januari 2010, jam 8.30 malam bertempat di Wisma Bentley, Mutiara Damansara.

Menurut KC Ismail selaku Pengurus Kanan Alibi Music “Pelancaran Alibi Music adalah kesinambungan kepada perubahan yang akan kami lakukan pada tahun 2010 selaras dengan pengumuman artis-artis baru di bawah Alibi Music. Kami juga akan memperkenalkan revolusi muzik baru yang segar dan agak Metadome pula lebih memberi tumpuan kepada Penyediaan Kandungan Mobile”.

Menyentuh mengenai 11 artis baru yang telah menandatangani kontrak sebagai artis Alibi Music. Kesemua artis tersebut, mempunyai bakat yang tersendiri. Bukan sahaja penyanyi yang baru menapak di dalam industri malah ada diantara mereka juga pernah hadir didalam industri hiburan sebagai pelakon, pengacara malah juga bintang realiti TV.

Menyingkap kembali sejarah membabitkan syarikat ini, selepas menjadi satu-satunya syarikat pembekal kandungan mobile kepada syarikat telekomunikasi di Malaysia. Metadome mengorak langkah dengan menghasilkan album digital 6ixth Sense. Dan album ini menjadi album digital pertama di Malaysia. Susulan daripada kejayaan tersebut, Metadome meneruskan dengan pelancaran album daripada kumpulan Nitrus berjudul 2.

Metadome terus mengorak langkah dengan menandatangani kontrak dengan beberapa artis seperti The Fabaluos Cats, Imran Ajmain, Liyana Jasmay, Sleeq. Walaupun didalam kegharahan syarikat rakaman membawa masuk produk dari luar terutama Indonesia, Metadome tidak melupakan bakat-bakat tempatan dengan terus menjadikan mereka sebahagian daripada keluarga besar Metadome.

Kejayaan demi kejayaan diraih, satu demi satu lagu-lagu daripada Metadome mendominasi carta-carta radio tempatan dan kesinambungan ini akan diteruskan pada tahun ini dengan 11 artis baru yang akan mengegarkan industri muzik dengan warna muzik mereka yang tersendiri.


Alibi Music juga satu-satunya syarikat rakaman yang mempunyai rangkaian artis dari 3 negara Malaysia, Singapura dan Indonesia. Dan menjadikan Alibi Music antara syarikat rakaman terbaru yang agresif menyemarakan industri muzik tempatan.

Selain itu, Alibi Music juga membuat pengedaran album/muzik merangkumi Singapura, Hong Kong, Brunei dan Timur Tengah. Alibi Music juga memeterai perjanjian dengan EMI Music Indonesia sebagai syarikat rakaman yang bertangungjawap mengedarkan seluruh repertoire mereka dinegara-negara yang disebutkan tadi. Sebelum ini juga, Alibi Music telah mengedarkan album dari 2 nama besar dari Indonesia iaitu Anggun dan Afgan.

Antara perancangan Alibi Music 2010 adalah mengadakan siri jelajah keseluruh Negara bagi mempromosikan artis-artis yang bernaung dibawah Alibi Music. Selain itu, Alibi Music merancang untuk menganjurkan anugerah muzik mereka sendiri dan banyak lagi perancangan yang telah pun dirancang pada tahun ini.

Tujuan Alibi Kosmik Concert

Alibi Kosmik Consert diadakan adalah dibuat bagi membuat mengumumkan logo dan syarikat ini, ia juga adalah bagi memperkenalkan senarai 11 artis baru dibawah Alibi Music. Turut diadakan majlis pelancaran single dan video klip terbaru kumpulan The Fabulous Cats berjudul Cinta Kosmik. Artis lain yang membuat persembahan pada malam itu ialah Imran Ajmain, Liyana Jasmay, Sleeq, Han OIAM, Marsha dan beberapa kejutan daripada artis-artis baru tersebut.

Guamuzik.com menjadi media rasmi kepada acara ini. Antara penaja-penaja pakaian pada malam ini ialah Bon Zainal dan Ervan Design yang mereka 4 pakaian untuk artis solo lelaki, butik Mimpi Kita oleh Nurul Zulkili, yang menaja pakaian Han OIAM dan Marsha. Manakala pakaian HUJAN telah mendapat tajaan butik Anotomi. Baci Boutique dan Rozanna Mohd Ariff memilik butik Sevendays pula telah menyediakan pakaian beberapa penyanyi wanita pada malam ini.

Kepada pembaca yang telah menghantar email untuk ke konsert ini, Budiey telah pun memberikan maklum balas, jadi sila check inbox korang ya. Kepada yang terpilih, korang enjoy la ya.

0 comments:

GotZip

Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!
hostgator promo codes